Swingen via Erosite.nl

Swingen, het is voor veel mensen een woord dat ze niet zo vaak zullen gebruiken. Ja, natuurlijk wel wanneer we het gewoon over dansen hebben, maar niet wanneer we het in een seksuele context gebruiken. Swingen, swingers zijn in de ogen van veel mensen, mensen die niet gelukkig zijn en op zoek zijn naar vertier bij een ander of bij anderen.

Onderzoek heeft bijvoorbeeld uitgewezen dat meer dan 50% van de mannen vreemdgaat. Raar dat je bijna niets hoort over de vrouwen waar ze dit mee doen? Zou toch ook 50% moeten zijn, toch? Dit zou betekenen dat er bij beiden de behoefte aanwezig is, om af en toe met een andere partner sex te hebben. Dit blog wil je een beetje inzicht geven. Wat is swingen, wat is een swinger en waarom zou je het willen. En natuurlijk geven we je een hele leuke optie om met andere swingende mensen , swingers in contact te komen. 

Waar komt swingen vandaan?

De evolutie leert ons dat vrouwen instinctief op zoek gaan naar de best mogelijke partner om nageslacht te produceren. Vrouwen zijn dus van nature niet monogaam maar op zoek naar de sterkste, de mooiste, de meest zorgzame partner om kinderen te krijgen. Dit gegeven zou kunnen betekenen dat wij eigenlijk allemaal een beetje swingers zijn. Want de evolutie leert ook dat mannen zoveel mogelijk nageslacht willen verwekken bij zoveel mogelijk verschillende vrouwen. Dit om ervoor te zorgen dat de bloedlijn niet uitsterft. Grappig toch, dat zowel mannen als vrouwen, met een verschillende insteek, beiden op zoek zijn?

Het woord swingen in de seksuele context vindt waarschijnlijk zijn oorsprong in de veertiger jaren. De Amerikaanse militairen hadden tijdens de 2e Wereldoorlog een verhoogde kans om niet terug te komen en gaven hun achterblijvende partners, zowel mannen als vrouwen, toestemming om niet monogaam te blijven. Het is overigens vrijwel zeker dat het swingen veel ouder is en dateert van de Romeinse tijd. Alleen toen werden het nog geen swingers of swingen genoemd.

Wie of wat is nu een swinger?

Belangrijk is om eerst helder te hebben wat nu eigenlijk onder swingen verstaan wordt. En hier zie je al direct grote verschillen. Grofweg bestaan er 2 verschillende vormen van swingen.

  • Soft swap
  • Full swap

Allereerst gaan we er in de beschrijvingen even vanuit dat het 2 (of meer) stellen betreft die elkaar ontmoeten om een erotische avond / nacht te hebben. Bij een Soft swap beperkt het zich tot het kijken naar elkaar zonder partners te ruilen. Elkaar uitdagen, flirten en elkaar prikkelen staan voorop. Iedereen blijft bij zijn eigen partner en de seksuele handelingen worden alleen verricht met de eigen partner. Kijken naar elkaar wanneer kan de eigen relatie een boost geven en komt vaak voort uit het verlangen om iets spannends te doen, zonder echt te ruilen van partner.

Een leuke avond met een Full swap betekent dat er ook van partner(s) geruild wordt. Vaak wordt begonnen met de eigen partner en wanneer de spanning een beetje is opgebouwd wordt er geruild of ontstaat er een trio of kwartet. Het is deze vorm van swingen waar de meeste misverstanden over bestaan. Voor mensen die deze vorm van sexuele vrijheid niet nastreven of nog niet hebben mogen genieten van deze vorm van sex, zijn de mensen die dit doen pervers - niet goed wijs - vreemdgangers en nog veel meer. Ze kunnen er niet meer naast zitten dan uit het bovenstaande al blijkt. 

Mensen die kiezen voor deze vorm van seksuele vrijheid nemen deze beslissing vaak heel weloverwogen. Zijn samen op zoek naar een leuke avond waarbij de verdieping van de eigen relatie voorop staat. Het swingen, het elkaar gunnen van plezier, genot en vrijheid maakt de relatie alleen maar sterker.

Zijn er dan geen risico's bij swingen?

Natuurlijk zijn er risico's bij het swingen. Voor veel mensen klinkt het heel leuk, samen met anderen sex hebben in één ruimte en dan al of niet wisselen van partner. Bedenkt wel dat de gedachte misschien leuk is. Je ziet jezelf al met een andere man of vrouw in bed liggen, maar kun je er wel tegen dat jouw eigen partner dit dan ook doet? En dat wanneer je ervoor gekozen hebt om in één ruimte te blijven, je hiernaar moet kijken? Ofwel, je zult je jaloezie wel in toom moeten kunnen houden. 

Daarnaast is er natuurlijk de kans op een soa. Wanneer je al een tijdje samen bent en niet vreemdgaat, zal het risico op een soa nagenoeg nihil zijn. Maar wanneer je besluit te gaan swingen, al of niet met een condoom, bestaat er een zeker risico. Test jezelf vantevoren of in elk geval na afloop. Sommige stellen vrijen bijvoorbeeld exclusief met elkaar zodat de risico's binnen de perken blijven.

Swingen heeft dus voor- en nadelen net zoals bijna elke keuze in het leven. Mocht je swingen eens willen verkennen op een veilige en makkelijke manier, kijk dan eens op de website van Erosite.
 

Copyright © 2009 - 2020 Swingers-online.nl